Giáo Dục

Trắc nghiệm Reading tiếng Anh lớp 11 Unit 3 Becoming Independent

Kỹ năng đọc tiếng Anh là một trong kỹ năng không thể thiếu đối với các em học sinh lớp 11. Tài liệu trắc nghiệm tiếng Anh 11 mới Reading Skills được website.com đăng tải theo từng Unit khác nhau kèm theo đáp án. Bài tập tiếng Anh về Reading gồm các dạng bài đoạn văn tiếng Anh khác nhau như: Đọc hiểu đoạn văn tiếng Anh trả lời câu hỏi,… giúp các em học sinh cải thiện kỹ năng làm bài hiệu quả.

Tiếng Anh 11 Unit 3: Becoming Independent

Đề luyện tập kỹ năng đọc tiếng Anh Unit 3 lớp 11 chương trình mới có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề trắc nghiệm tiếng Anh lớp 11 thí điểm theo từng Unit có trên website.com sưu tầm và đăng tải. Đề ôn tập tiếng Anh gồm nhiều dạng bài đoan văn tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh rèn luyện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

Bài 1. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

ARE TRADITIONAL WAYS OF LEARNING THE BEST?

Read about some alternative schools of thought…

One school in Hampshire, UK, offers 24-hour teaching. The children can decide when or if they come to school. The school is open from 7 a.m. to 10 p.m., for 364 days a year and provides online teaching throughout the night. The idea is that pupils don’t have to come to school and they can decide when they want to study. Cheryl Heron, the head teacher, said “Some students learn better at night. Some students learn better in the morning.” Cheryl believes that if children are bored, they will not come to school. “Why must teaching only be conducted in a classroom? You can teach a child without him ever coming to school.”

Steiner schools encourage creativity and free thinking so children can study art, music and gardening as well as science and history. They don’t have to learn to read and write at an early age. At some Steiner schools the teachers can’t use textbooks. They talk to the children, who learn by listening. Every morning the children have to go to special music and movement classes called “eurhythmy”, which help them learn to concentrate. Very young children learn foreign languages through music and song. Another difference from traditional schools is that at Steiner schools you don’t have to do any tests or exams.

A child learning music with the Suzuki method has to start as young as possible. Even two-year-old children can learn to play difficult pieces of classical music, often on the violin. They do this by watching and listening. They learn by copying, just like they learn their mother tongue. The child has to join in, but doesn’t have to get it right. “They soon learn that they mustn’t stop every time they make a mistake. They just carry on,” said one Suzuki trainer. The children have to practise for hours every day and they give performances once a week, so they learn quickly. “The parents must be involved too,” said the trainer, “or it just doesn’t work.”

Question 1: Which of the following is NOT true about 24-hour teaching?

A. Students can come to school from 7 a.m. to 10 p.m.

B. Students can study online at night.

C. Students can choose the time to study.

D. Some students need to study in the morning and some need to study at night.

Question 2: According to Cheryl Heron, teaching ____.

A. should happen throughout the night

B. is not necessarily carried out in class

C. is for children who will not come to school

D. must be around the year

Question 3: Steiner schools don’t ____.

A. encourage children’s creativity and free thinking

B. allow teachers to teach things out of textbooks

C. teach reading and writing to young children

D. teach music to children

Question 4: Which of the following is TRUE about Steiner schools?

A. They are different from traditional schools.

B. Young children are not taught foreign languages.

C. Students must concentrate on music.

D. Students have to do exams and tests

Question 5: Which of the following is the most suitable title for the third paragraph?

A. Traditional ways of teaching

B. 24-hour teaching

C. Learn by listening

D. Starting young

Question 6: Students learning music with Suzuki method ____.

A. must learn difficult music .

B. like to learn their mother tongue

C. stop when they make mistakes

D. start at an early age

Question 7: The word “this” in paragraph 3 refers to ____.

A. starting as young as possible

B. the violin

C. playing difficult pieces of music

D. learning their mother tongue

Question 8: The word “involved” in paragraph 3 is closest in meaning to ____.

A. engaged

B. encouraging

C. accepting

D. rejecting

Bài 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

William Sydney Porter (1862-1910), who wrote under the pseudonym of O. Henry, was born in North Carolina. His only formal education was to attend his Aunt Lina’s school until the age of fifteen, where he developed his lifelong love of books. By 1881 he was a licensed pharmacist. However, within a year, on the recommendation of a medical colleague of his Father’s, Porter moved to La Salle County in Texas for two years herding sheep. During this time, Webster’s Unabridged Dictionary was his constant companion, and Porter gained a knowledge of ranch life that he later incorporated into many of his short stories. He then moved to Austin for three years, and during this time the first recorded use of his pseudonym appeared, allegedly derived from his habit of calling “Oh, Henry” to a family cat. In 1887, Porter married Athol Estes. He worked as a draftsman, then as a bank teller for the First National Bank.

In 1894 Porter founded his own humor weekly, the “Rolling Stone”, a venture that failed within a year, and later wrote a column for the Houston Daily Post. In the meantime, the First National Bank was examined, and the subsequent indictment of 1886 stated that Porter had embezzled funds. Porter then fled to New Orleans, and later to Honduras, leaving his wife and child in Austin. He returned in 1897 because of his wife’s continued ill-health, however she died six months later. Then, in 1898 Porter was found guilty and sentenced to five years imprisonment in Ohio. At the age of thirty five, he entered prison as a defeated man; he had lost his job, his home, his wife, and finally his freedom. He emerged from prison three years later, reborn as O. Henry, the pseudonym he now used to hide his true identity. He wrote at least twelve stories in jail, and after re-gaining his freedom, went to New York City, where he published more than 300 stories and gained fame as America’s favorite short Story writer. Porter married again in 1907, but after months of poor health, he died in New York City at the age of forty-eight in 1910. O. Henry’s stories have been translated all over the world.

Question 9: According to the passage, Porter’s Father was ______.

A. the person who gave him a life-long love of books

B. a medical doctor

C. a licensed pharmacist

D. responsible for his move to La Salle County in Texas

Question 10: Why did the author write the passage?

A. to outline the career of a famous American

B. because of his fame as America’s favorite short story writer

C. because it is a tragic story of a gifted writer

D. to outline the influences on O. Henry’s writing

Question 11: The word “imprisonment” in paragraph 2 is closet in meaning to _______.

A. captivity

B. escape

C. insult

D. punishment

Question 12: What is the passage primarily about?

A. The life and career of William Sydney Porter.

B. The way to adopt a nickname.

C. O.Henry’s influence on American literature.

D. The adventures of O.Henry.

Question 13: The author implies which of the following is true?

A. Porter’s wife might have lived longer if he had not left her in Austin when he fled.

B. Porter was in poor health throughout his life.

C. O. Henry is as popular in many other countries as he is in America.

D. Porter would probably have written less stories if he had not been in prison for three years.

Question 14: Which of the following is true, according to the passage?

A. Porter left school at 15 to become a pharmacist

B. Porter wrote a column for the Houston Daily Post called “Rolling Stone”

C. The first recorded use of his pseudonym was in Austin

D. Both of Porter’s wives died before he died

Question 15: The word “pseudonym” in the passage refers to ___________.

A. William Sydney Porter

B. O. Henry

C. Athol Estes

D. the Aunt Lina

Đáp án

1. D 2. B 3. C 4. A 5. D 6. D 7. C 8. A
9. B 10. A 11. A 12. A 13. C 14. C 15. B

Trên đây là Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 11 Unit 3 Reading part. Mời thầy cô tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,… được cập nhật liên tục trên website.com.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button